הגריל גז הוא כבר חלק אינטגרלי מהמטבח הישראלי. הישראלים למדו לאהוב ולהעריך בשר, ובאותה נשימה למדו שהדרך הנכונה, הטעימה והמדויקת ביותר לטפל בנתחים איכותיים כמו אנטריקוט, סינטה או שייטל היא באמצעות גריל גז או מעשנה. הגריל גז מאפשר לטפל בבשר בכבוד, אך באותה נשימה צריך לזכור שגם אל הגריל גז ראוי להתייחס בכבוד.
תחזוקה שבועית, תחזוקה חודשית ותחזוקה אחרי שימוש.
כשאנחנו כותבים 'להתייחס בכבוד' אנחנו מתכוונים לתחזוקה ובעצם ל'ניקוי' הגריל גז. כאן חשוב לציין שיש רמות וסוגים שונים של תחזוקה. לזה צריך להוסיף את תכיפות השימוש במתקן הגריל או המעשנה. יש בתים בהם הגריל הוא חלק ממארג השימוש היומי, אך אלו יחסית נדירים.
ברוב המקרים יעשה שימוש בגריל גז במהלך סוף השבוע או באירועים מיוחדים. האם יש צורך לעשות תחזוקה לגריל גז שנוקה אחרי השימוש ופשוט עמד במשך חודש חסר מעש? התשובה הפשוטה היא 'כן', על כך נרחיב בסעיף הבא.
תחזוקת גריל שבועית
כאמור, גם גריל שלא עבד נדרש לסוג של תחזוקה. כאן צריך לציין שחלק ניכר ממתקני הגריל גז הם חלק ממארג שנקרא 'מטבח חוץ' ויהיה ממוקם בחצר הבית או במרפסת הגג. כלומר, המתקן עלול להיות חשוף לשמש ישירה, גשם, רוח, לחות, כפור ושאר פגעי מזג אוויר. הדבר הנכון לעשות, וגם לזה שווה להתייחס כאל השקעה בתחזוקת הגריל, הוא לייצר תנאים שיקטינו את החשיפה לשמש ולמזג האוויר.
בניית ציליה או התקנת הגריל מתחת לפרגולה הם אפשרות אחת. שווה גם להשקיע בכיסוי גריל ייעודי אטום למים. מבחינת תחזוקה, גם אם המתקן לא היה בשימוש, חשוב לעבור עליו עם מטלית לחה ולהסיר את האבק שהצטבר, ואבק תמיד יצטבר והוא ממש לא בריא לגריל גז שלכם. כשלוקחים בחשבון שכמעט תמיד יהיו אזורים נסתרים (בעיקר בחיבורים) שישארו מעט שמנוניים, חשוב להסיר את כל האבק כדי שלא ידבק ויהפוך לבוצה שפוגעת בגריל ועלולה לייצר טעמי לוואי לא נעימים בחימום.
תחזוקת גריל חודשית
הרעיון בתחזוקה חודשית הוא כמו התחזוקה השבועית, רק יותר. אז מעבר לאבק, שווה להסיר את הרשת, לשטוף ולייבש אותה ובאותה הזדמנות גם לבדוק את תקינות החיבורים – כך תבטיחו שברגע שתרצו להשתמש בגריל הגז הוא יהיה מוכן לפעולה.
תחזוקת גריל אחרי שימוש
הסעיפים הקודמים ולב המאמר הזה מוקדש לטיפול ותחזוקת גריל במצב מנוחה. אך אנחנו מתחזקים את הגריל בשביל להשתמש בו. כלומר לצלות עליו בשר, דגים וירקות באופן שימצא מהם את מלוא הפוטנציאל. שימוש בגריל בהכרח גם 'מלכלך' אותו. לכן אחרי שימוש צריך לנקות אותו ועל זה תוכלו לקרוא כאן.
כמובן, שיש אופציה לעשות אאוטסורסינג, או במילים אחרות: לתת למומחים של קל קלין – המובילה בישראל בניקוי מטבחי חוץ לעשות את העבודה במקומכם.
