כמו היוונים והקפריסאים, כיאה למטבח הים תיכוני, גם הישראלים גילו את העונג שיש במטבח החוץ. יש המון יתרונות בעבודה במטבחי חוץ – בעיקר בגזרת הגריל ברביקיו ומעשנות. בישול בחוץ הוא חוויה נעימה שניתן לעשות בחברותא, הוא גם מאפשר השגת תוצאות קולינריות שכמעט בלתי אפשרי להשיג במטבח פנים ביתי – כי חלק מהרעיון הוא בישול על אש ישירה.
המתקנים עצמם (גריל גז, מתקני ברביקיו או מעשנות) הם לרוב מתקנים מסיביים שלא ניתן להכניס למטבח סטנדרטי ומאחר שפעולות כמו צליה, גריל ועישון מייצרות הרבה עשן, מרבית מטבחי הפנים לא ערוכים עם תשתית הנידוף שמאפשרת פעילות כזו. מצד שני תחזוקה וניקוי של מטבחי חוץ, היא פעולה פחות טריוויאלית ממה שנהוג לחשוב וקשה להגזים בחשיבות של ניקיון ותחזוקה של מטבחי חוץ. הנה 10 טיפים שעזרו לכם לעשות את זה נכון:
הקפידו לנקות כבר בזמן הבישול
עבודה מודעת ונקיה תהפוך גם את הניקוי הסופי לקל ופשוט יותר. נקו את המשטח תוך כדי עבודה, נגבו דליפות ונזילות של שמן על הגריל (בזהירות הנדרשת בעבודה מול מתקן לוהט). ניקוי תוך כדי עבודה הרבה יותר קל מקרצוף שמן קרוש וקשה.
שיהיה פח בהישג יד
בהמשך לסעיף הקודם וכדי שניתן יהיה ליישם אותו הקפידו על נוכחות של פח גדול במיקום נח בכל שלבי העבודה.
הצטיידו בחומרי הניקוי המתאימים
ניקוי מטבחי חוץ הכוללים גריל גז או מעשנה דורש את החומרים והציוד המתאים. יש סבונים וממיסי שומנים לניקוי מטבחי חוץ, אל תתפשרו והצטיידו בסט החומרים המתאים. שימו לב לבחור בחומרי ניקוי שלא יהרסו את אביזרי המטבח.
מברשת גריל
אחד הכלים שצריך להיות בארסנל הקבוע של כל מטבח חוץ הוא מברשת גריל. מדובר במברשת מעוגלת עם סיבי מתכת וידית אחיזה שבעזרתה מקרצפים את משטח הגריל ומסירים ממנו את השאריות הקשות של השומן הקרוש שנדבק אליו בתום כל שימוש.
כיסוי למטבח חוץ
מטבחי חוץ הם אמנם סוסי עבודה קשוחים שתוכננו לעמוד בחצר או על הגג, אך גם להם יש גבולות. הקפידו לכסות את רכיבי המטבח השונים כיסוי עמיד לשמש וגשם בתום השימוש. זה יאריך את החיים שלהם ויסייע בניקיון השוטף.
אפסנו ושימרו על הכלים
ההמלצה היא שלמטבח החוץ יהיה סט של כלי עבודה ייעודי (קערות, קרשי חיתוך גדולים וכו') הקפידו לנקות אותם בתום העבודה וארגנו עבורם חלל אחסון מסודר.
הקפידו שהמערכות יהיו מנותקות בעת הניקיון
כשאתם מנקים גריל בהזנת גז, הקפידו שהמכשיר יהיה מנותק והשסתום סגור.
לשטוף, לייבש ולהרכיב
זה בגדול הסדר של ניקוי יסודי, הסרתם את הלכלוך הגס? שיטפו היטב. ייבשו היטב כל חלק בנפרד (אחרת תצטבר קורוזיה) והרכיבו.
הקפידו על שגרת ניקיון
ניקיון בסיסי אחרי כל שימוש וניקיון יסודי בכל 4 חודשים יבטיחו שמטבח החוץ ישרת אתכם בנאמנות שנים ארוכות. אגב, יש לנו שירות נהדר של ניקיון למטבחי חוץ. אל תהססו להיעזר בנו.
להיעזר בשירותי ניקוי גריל גז
שוב, למה להסתבך אם אפשר לעשות אאוטסורסינג? השתמשו בשירותים של עסק שמתמחה בניקיון של מטבחי חוץ כמו למשל קל קלין.
