רכישת מעשנה היא חלום שיש להרבה מאוד פודי'ז. בשונה מגריל רגיל, מעשנה מאפשרת לטפל בנתחי בשר שומניים בצליה ארוכה ואופן שמעצים את הטעמים והטבעיים והענקת ארומה מעושנת. אחרי שזה נאמר, לפני שאתם רוכשים מעשנה שווה שתקחו בחשבון את הנקודות הבאות:
גז, פחמים או חשמל?
המונח 'מעשנה', מתייחס להרבה מאוד התקני צליה שונים, באופן גס אפשר לחלק את המעשנות ל-3 קטגוריות עיקריות בהתאם לסוג האנרגיה שהן צורכות שגם משפיע על אופי ההפעלה, התוצאה והתחזוקה של המעשנה.
האופציה האותנטית – פחמים
יש מי שמעדיפים מעשנת פחמים (או בולי עץ) משום שהיא מתכתבת עם הדרך הקמעית בה אנשים נהגו לטפל בבשר והיא נתפסת יותר אותנטית. תהליך הבעירה האורגני מייצר עשן שנתפס כמרכיב חיוני בבישול הבשר ולכן יש מי שיעדיף מעשנת גחלים. אחרי שזה נאמר, יש בשוק שבבי עץ ייעודיים שניתן להוסיף למעשנות גז או חשמל שמספקים תוצאה דומה.
תשתיות זמינות – חשמל וגז
מרבית האנשים יעדיפו מעשנה מודרנית הפועלת על חשמל או גז. כאשר בקרב בשלנים כבדים יש העדפה ברורה לגז. מאחר שגם מעשנה חשמלית וגם מעשנה הפועלת על גז, זקוקות לתשתית חיצונית של חשמל או גז, אחד המפתחות בהחלטה החשובים הן זמינות התשתית אצלכם. חשמל ברוב המקרים יהיה פשוט יותר.
מחיר
בסופו של יום התקציב שלכם הוא אחד הגורמים המרכזיים שיגדירו את בחירת המעשנה שתרכשו. מאחר שמדובר בתחום מאוד רחב של מוצרים, יש גם תחום רחב של מחירים ממעשנות פשוטות במחיר עממי של 1000 ש"ח ועד מעשנות מתקדמות עם תג מחיר של 20,000 ש"ח.
הגודל כן קובע א'
היכן אתם מתכננים להציב את המעשנה? בחצר רחבת ידיים או במרפסת צנועה בה כל חצי מ"ר משמעותי? במקרה הזה הגודל הוא בהחלט שיקול שקובע.
הגודל כן קובע ב'
איזה סדר גודל ארוחות אתם רוצים לעשות במעשנה שלכם? רוסטביף צנוע של ק"ג או אולי אתם חולמים על טלה שלם בתנור – בקיצור קחו בחשבון את הקיבולת של המעשנה.
כיסוי מפני השמש
השקעתם במעשנה איכותית מברזל יצוק איכותי? קחו בחשבון שאם המעשנה שלכם תעמוד חשופה לשמש לאורך זמן היא תעבור בלייה מהירה יותר – יש פתרון פשוט: רכשתם מעשנה, רכשו עבורה גם כיסוי.
דברים קטנים שעושים את ההבדל
שבבי עץ ריחניים לארומה מעושנת, מדחום ייעודי המאפשר לבחון את מידת העשייה של הבשר באופן מדויק – דברים פשוטים שישדרגו את המעשנה הכי טובה בעולם.
ניקיון ותחזוקה של מעשנה
מעשנה מיועדת לצליה של נתחים שמנים ברוב המקרים. במהלך הבישול השומן נאגר בתוך הכלי. אם בתום השימוש השומן לא יוסר ויסולק בפעם הבאה שתעשו בה שימוש, השומן הישן יפגע בפעולת המעשנה וישאיר טעמי לוואי לא נעימים. לכן, חשוב להבין ולהקפיד איך מנקים ומתחזקים את המעשנה. אופציה נוספת: לתת למומחים של קל קלין לעשות את העבודה (המלוכלכת) במקומכם.
