אתם עדיין מכינים במנגל שלכם רק בשר ודגים? הגיע הזמן שתתקדמו. ולא, אנחנו לא מעודדים אתכם לשנות את הברביקיו שלכם או להפוך לצמחוניים/טבעוניים אלא לצאת מהקופסה.
מה דעתכם להכין במנגל שלכם מאכלים מיוחדים ומסקרנים שיהפכו כל צלייה לחגיגה? בואו איתנו למסע מסביב לעולם וגלו מסורות קולינריות שמתאימות גם למנגל שלכם.
זיכרונות מאפריקה
גם אם אתם לא זוכרים את הסרט זוכה האוסקר מ-1985, אין שום סיבה שלא תיצרו בעצמכם את הזיכרונות האפריקאים שלכם. אנחנו ממליצים על סויה (Suya) – מנה ניגרית של שיפודי בשר בקר המתובלים בג'ינג'ר, שום, בוטנים ותבלינים ככל העולה על דעתכם.
מיליארד סינים לא טועים
אמנם סין גדולה, אבל לדעתנו אזור שינג'יאנג הוא המרכז הודות למנה הצ'ואנר (Chuan'r) שכבשה את הרחובות בכל המדינה – שיפודי בשר כבש מתובלים בקימל ובפלפל חריף.
דראקולה מתהפך בקברו
אם אתם אוהבים שום ולא רק נגד עין הרע, אנחנו ממליצים להכין נקניקיות מיצ'י (Mici) רומניות. הנקניקיות אמנם קטנות בגודלן, אבל התיבול של השום והתבלינים עושה את העבודה. רוצים לשפר עוד יותר את החוויה? תוסיפו לנקניקיות טאץ' של חרדל לפני האכילה ולא תצטערו.
וד"ש לג'ימי קרטר
אם אתם מתגעגעים לתאילנד או מתכננים לבקר שם – אנחנו ממליצים להתכונן לכך מראש עם מנה של שיפודי סאטה (Satay) שמוגשים עם רוטב בוטנים. אמנם המנה נפוצה גם באינדונזיה ובמלזיה, אבל אנחנו בטוחים שג'ימי קרטר שהתחיל כמגדל בוטנים היה מעריך אותה במיוחד.
גאנגאם סטייל
אם אתם בעניין של תרבות קוריאנית כולל איפור, טלנובלות והשיר גאנגם סטייל – כדאי שתכירו גם את מנת הבולגוגי (Bulgogi) שכוללת פרוסות דקות של בשר בקר על הגריל. רק לא לשכוח להכניס אותו למרינדה של סויה, שום וסוכר לפחות חצי שעה לפני הצלייה.
נמאס לכם מסושי?
אם נמאס לכם מסושי יש לנו הצעה בשבילכם. שיפודי יאקיטורי יפניים קטנים שעשויים מעוף ומושרים במרינדה של סאקה וסויה. הם מושלמים אם מכינים אותם בגריל פחמים, אבל אנחנו בטוחים שגריל גז יכול לעשות את העבודה לא פחות טוב.
ההוביט זה כאן
הידעתם שצילמו את הסרט ההוביט בניו זילנד? אם גם אתם רוצים להרגיש כמו חלק מסרט, אנחנו ממליצים להכין קומרה (Kumara) – בטטה שנצלית על הגריל ומוגשת עם סלט, בשרים מטוגנים ובצל ירוק.
