בשנים האחרונות יותר ויותר בתים פרטיים ברמלה והסביבה נהנים ממטבחי חוץ מושקעים עם גרילים, טאבונים ומעשנות. מזג האוויר של האזור מאופיין בלחות גבוהה בקיץ ובאבק רב בחורף ובטל כל השנה, הופך את תחזוקת המטבח החיצוני לאתגר של ממש.
למעשה ניקוי יסודי וקבוע של מטבחי חוץ ברמלה הוא לא רק עניין אסתטי, אלא גם חיוני לשמירה על הבטיחות, הבריאות ועמידות הציוד לטווח ארוך. המשיכו לקרוא וגלו איך עושים זאת בהצלחה ובקלות.
אתגרי הניקוי באקלים המקומי
רמלה ממוקמת במישור החוף הדרומי, אזור שבו החום והלחות יוצרים הצטברות של שומן, אבק ולכלוך עיקש במיוחד על משטחי נירוסטה, שיש ואבן.
תנאי האקלים הללו גורמים גם לקורוזיה מואצת ולשכבות שומן קשות להסרה. לכן מומלץ לבצע ניקוי מקצועי תקופתי כל השנה ובמיוחד לקראת הקיץ, עונת השימוש המוגברת במטבחי חוץ.
ניקוי גרילים, טאבונים ומעשנות ברמלה
מטבחי חוץ ברמלה ממש לא לבד. גם בגרילים ומעשנות של תושבי העיר מצטברים במהירות שומן שרוף ושאריות מזון. לכן כדי לשמור עליהם יש לפרק את הרשתות, לנקותן באמצעות חומרים ייעודיים ולייבש היטב למניעת חלודה, כאשר יש התייחסות שונה לכל אלמנט:
- במעשנות חשוב להוציא את האפר ולנקות את הדפנות הפנימיות בעדינות כדי לא לפגוע בציפוי.
- בטאבונים יש לנקות אפר וכתמי פיח לאחר כל שימוש עם מברשת ייעודית ובחומרי ניקוי, זאת כדי להבטיח שאין שחיקה של האבן הפנימית.
תחזוקה שוטפת ושמירה על הציוד
מלבד ניקוי הציוד עצמו חשוב לנקות גם את משטחי העבודה, הכיורים והארונות של מטבחי החוץ ברמלה, במיוחד באזורים חשופים לשמש ולאבק.
מומלץ להשתמש בחומרי ניקוי עדינים, לשמור על אוורור תקין ולכסות את המטבח כאשר אינו בשימוש.
ניקוי מטבח החוץ ברמלה (בין אם מדובר בגריל יוקרתי, טאבון אבן או מעשנה מקצועית) חייב להיות חלק בלתי נפרד מתחזוקת הבית, ממש כמו ניקוי המטבח שנמצא בתוך הבית.
טיפול נכון בהתאם לאקלים המקומי ישמור על מראה מבריק, מניעת בלאי מוקדם וחוויית אירוח מושלמת לאורך כל השנה. לקבלת עזרה בניקוי צרו קשר כאן
