בעשור האחרון הפכו מטבחי החוץ לחלק בלתי נפרד מבתים פרטיים ובתים דו-משפחתיים בראשון לציון.
העיר הנמצאת בסמוך לחוף הים מתברכת אמנם באקלים נעים ברוב ימות השנה, אך דווקא תנאים אלו יוצרים אתגר ייחודי בכל הקשור לניקוי ותחזוקת מטבחי חוץ.
השילוב בין לחות גבוהה, רוחות מהחוף, מליחות באוויר ואבק שמגיע מפנים הארץ מחייב הקפדה על ניקוי קבוע ושימוש בחומרים מתאימים. המשיכו לקרוא וגלו איך עושים את זה נכון.
אקלים חופי והשפעתו על המטבח החיצוני
בגלל הקרבה לים, האוויר בראשון לציון נושא עמו חלקיקי מלח שיכולים לגרום לקורוזיה במשטחי מתכת ונירוסטה.
גם הלחות הגבוהה בקיץ תורמת להיווצרות כתמים וכתוצאה מכך לפגיעה במראה ובאיכות הציוד.
לכן מומלץ לנקות את המטבח החיצוני בתדירות גבוהה (לפחות אחת לשבוע) בעזרת חומרים נוגדי חלודה, לייבש היטב כל משטח לאחר הניקוי ובחורף יש לכסות אותו במגן מפני לחות ומגשם.
ניקוי טאבונים, גרילים ומעשנות בראשון לציון– לשמור על טעם ועל בטיחות
במטבחי החוץ בראשון לציון נפוצים במיוחד גרילי גז, טאבונים ומעשנות – כולם דורשים תחזוקה קבועה. חשוב לזכור שניקוי נכון מאריך את חיי הציוד ומשפר את טעם המזון, כך שהוא אינו מותרות אלא הכרח.
לכן חשוב להסיר שאריות מזון ופיח לאחר כל שימוש, לנקות רשתות במים חמים וסבון מתאים ולבדוק שהלהבות או גוף החימום פועלים באופן תקין.
אחת לכמה חודשים כדאי גם לבצע ניקוי עמוק יותר הכולל 2 חלקים עיקריים: פירוק רכיבים נשלפים והסרת שכבות שומן ואפר.
שמירה על יופי, ניקיון ועמידות לאורך זמן
ראשון לציון עם רוחות הים והאור השופע אידיאלית לשהייה בחוץ ולשימוש בטאבונים, מעשנות , גרילים ומטבחי חוץ.
עם זאת, רק תחזוקה קבועה של המטבח החיצוני שומרת על מראה יוקרתי, מבטיחה שימוש בטוח ויעיל ומאפשרת ליהנות מבישול באוויר הפתוח לאורך כל עונות השנה. לקבלת פרטים נוספים הקליקו פה.
